Гимфест 9


5. март 2017. од 11 до 18 часова.

Електроника

На штанду електронике посетиоци ће моћи изблиза да се упознају са технологијом 3Д штампе,
друже са малим паметним роботима, виде како се звук може добити додиривањем воћа или
померањем руку у ваздуху.

Hollywood

Да ли бисте желели да прошетате по градској четврти Лос Анђелеса, да осетите дух филмске индустрије, видите стазу славних и да се и сами осетите звездом? Имаћете прилику да прошетате црвеним тепихом, сликате се и спред чувеног Холивудског знака, рукујете се са Бред Питом.. Али ни то није све!

Француски

Упознајте се мало боље са француском кинематографијом, мање слушајући нас, више гледајући филмове. Кокице гратис!

Енглески

Посетиоци ће моћи да се врате у време Хенрија III и доживе, не само живот на двору, већ и живот малих људи тог периода. Од реконструкција кућа, трпезе и музике преко дворских обичаја. Такође, моћи ће да пробају неке од специјалитета тог периода и опробају се у традиционалним дворским плесовима.

Шпански

Осетите чари шпанских фестивала и њене интересантне културе. И будите спремни, јер ми не знамо за монотоност!

Руски

На овом штанду, само на вас чекају највећи великани руске књижевности, науке и уметности. А ни квиз вас неће заобићи.

Немачки

Наш дворац је препун добрих прича о немачкој култури и научницима. И пустите нас да докажемо да и музика на њиховом језику може да звучи заиста добро!

Италијански

Наш штанд је препун изненађења, зато не пропустите прилику да сагледате нешто из нашег угла.

Хемија

Јесте ли икада чули за хемијске камелеоне, лампе или коктеле? Пружамо вам шансу да их и сами правите и да се са нама играте бојама уз помоћ индикатора.

Каубоји и индијанци

Уколико сте љубитељи вестерн филмова, добро дошли сте код нас да чујете нешто више о дивљем западу.

Играоница од 3 до 103

Када будете уморни од науке,
Дођите код нас и скратите муке.
Биће музике, игрица и пића,
Свих људи, стараца, младића.
Биће и шах и не љути се чово,
Зато дођи и играј са нама ово.
А за млађе твистер и балона пуно
Обећава вама координатор Ђуро.
А да буде и ред без балаваца
Постараће се наш координатор Ваца.
Биће ту и слаткиша, а биће и сока,
А сервираће Вам све то и Мића и Бока.
А најбоља деца награђена биће,
Добиће и лизу и још гратис пиће.

Физика

Кориолисовом силом помери Рубенсову цев и одржи равнотежу. Ни време у специјалној теорији релативитета неће моћи да те спречи, о перепетум мобиле и рођенданском парадоксу сада ћу вам нешто рећи.

II светски рат

Штанд ће вам приказати ток битака током година, опрему војника и њихова оружја, тактике и стратегије којим су се користили војници 40-их година и гледати рат из њихове перспективе. Штанд ће се посветити и авијацији у том времену, занимљивим чињеницама, па и мистеријама.

Римска митологија

Многи верују да су мушкарци већи зликовци од жена, али ми ћемо вас упознати са женским, римским зликовцима. Такође, љубитељи хороскопа нас не смеју заобићи!

Пожега XX века

За колико људи у нашем граду можете рећи да су дали велики допринос култури? Откривамо најзначајније људе и сам живот XX века у Пожеги.

Биологија

Да ли имате складу висину и тежину тела? Сазнаћете управо овде! Забавите се уз разне игре мозга, илузије и откријте шта човек све генетски наслеђује и какве се мутације могу јавити.

Играоница, гејминг, chill zone

Када ваше мисли окупира реченица “Ах! Треба ми предах!”, ви дођите код нас да се одморите и уживате у свему што наш штанд пружа.

Логори

Током II светског рата, Аушвиц је изазивао страх и трепет. Дођите да видите због чега се и даље
људима леди крв у жилама.

Психологија

Стално се сусрећемо са психичким поремећајима и читамо о фобијама, а интернет је преплављен разним тестовима личности. Пружите и нама шансу да вам дамо одговоре на ова питања. Поклоните нам пажњу, а заузврат ћете научити како да препознате психопату.

Disco ‘80

Хајде да ђускамо и да се забавимо са личностима које су оставиле неки траг у музичкој историји попут Дејвида Боувија и Џорџа Мајкла.

Мозгај са нама

На нашем штанду посетиоци ће моћи да чују разне мистериозне приче као и да провере моћ свог логичког закључивања. Ту су и игре меморије којима ћете утврдити свој ниво памћења. Такође, уз занимљиве “да ли сте знали?” игрице, многи ће сазнати нешто ново. Карта света која је “изгубила своје градове” биће посебно занимљива за љубитеље географије.

Српски

На забаван начин се упознајте са нашим књижевницима и нашим језиком!

Спорт

Ових дана се много причало о НБА-у, па дозволите нама да вас подсетимо ко су били најбољи играчи у историји НБА лиге и да вас упознамо са тимовима и правилима.

Уради сам

Наш штанд постоји да би се подстакла креативност, како учесника, тако и посетилаца Гимфеста. Гостима ћемо изложити корисне идеје које могу применити у свакодневном животу, и даћемо им прилику да и они нешто створе.

Штанд изненађења

Завири у кутију,
Отвори још две,
Иди на историју,
Па се врати по све.
На улицу изађи,
Сам се и снађи,
Али штанд изненађења – пронађи!