Знање за одрживи развојЗнање за одрживи развој

Тим наше школе – професорка географије Наташа Протић и ученици Стефан Јовановић (II3) и Сандра Смиљанић (III2), пријавио се за образовни програм “Знање за одрживи развој”, који се реализује у оквиру пројекта “Подршка јачању утицаја цивилног друштва на процес европских интеграција кроз Национални конвент о Европској унији

– цивилно друштво и млади: улога и утицај” и, освојивши награду на конкурсу, добио прилику да на одржив начин допринесе школском окружењу и локалној заједници.

Овај програм за средње школе састоји се од три целине, подразумевајући едукативни семинар на тему одрживог развоја, у Истраживачкој станици Петница, затим конкурс на ком се предлажу пројекти чији ће циљ бити промоција тема одрживог развоја, те, победом на конкурсу, остваривање предложених пројеката у локалној заједници.

За семинар у ИСП изабрани су тимови петнаест школа, међу којима је и наша. Захваљујући квалитетним предавањима и корисној критици, развио се пројекат “Социотеатар”, који је касније изашао као један од четири пројекта која су победила у ужем избору и освојила новчану награду од 1000 евра у динарској противвредности за реализацију и промоцију пројекта.

 

Захвални смо Националном конвенту о Европској унији који je препознао потенцијал и значај пројекта “Социотеатар” за нашу локлану заједницу; Амбасади Савезне Републике Немачке у Београду која подржава овај програм и Истраживачкој станици Петници, и надамо се сарадњи у будућности.