Успех на Окружном такмичењу талентованих ученикаУспех на Окружном такмичењу талентованих ученика

Регионални Центар за таленте Чачак је у суботу, 22.априла, организовао Окружно такмичење на коме су учествовали наши ученици

Рајко Бијељић III3- физика ( пласман на Државно такмичење)

Софија Симићевић III2  – психологија ( пласман на Државно такмичење)

Влатко Савовић II1 – енглески језик ( пласман на Државно такмичење)

Стефан Јовановић II3– психологија ( пласман на Државно такмичење)

Анђелија Врањевац II1 – енглески језик

Невена Миливојевић II1 – енглески језик

Након израде теста, ученици су презентовали своје истраживачке радове. Такмичење је организовано на Агрономском факултету у Чачку.

Државно такмичење биће одржано у Врању 20-21.маја.

Регионални центар за таленте Чачак реализује програме подстицања и развоја научно-техничког и истраживачког стваралаштва младих из природних, техничких и друштвених наука. Државна матура предвиђа поене са овог такмичења.

Рад у Центру за таленте  даровитим ђацима,  који желе да уче и такмиче се из области за коју се определе, омогућује знатно проширивање знања и способности стечених током редовног школовања. Програмске активности обухватају ученикe основних  и средњих школа  

Овим путем се захваљујемо свима који су пружили могућност нашим ученицима да,  кроз експериментално-истраживачки рад, интезивније развијају своје таленте, прошире знања из појединих научних области и, учешћем на смотрама, стекну искуства која обезбеђују успешније студије. Посебну захвалност дугујемо Данијели Бугарчић, координаторки центра, која је, ентузијазмом и истрајношћу, пружала подршку великом броју деце из основних и средњих школа током школске године који су похађали програме Центра за таленте и са менторима радили истраживања. Тако су се на једном месту окупили млади из Ивањице, Вршца, Пожеге, Чачка.

          И наредне школске године, ученици ће имати прилику да проширују знања из различитих дисциплина – области:

1. Математика
2. Српски језик
3. Књижевност
4. Физика
5. Хемија
6. Географија
7. Информатика
8. Биологија
9. Енглески језик
10. Историја
11. Заштита животне средине
12. Психологија
13. Мехатроника