Светосавске свечаностиСветосавске свечаности

   Светосавске свечаности у нашој школи,отпочињу традиционалним такмичењем у беседништву и изложбом ликовних радова.

У четвртак,23.јануара 2020.године,хол наше школе био је премали да прими публику која је желела да прати ове садржаје. Тема такмичења у беседништву је била:Говорићу о лепоти. Наши ученици су  успешно беседили о овој комплексној теми,свесни изазова које она са собом носи. Њихове беседе су биле мотивски различите, јер лепота има толико својих особених видова. Стручни жири је имао врло тежак задатак да одабере најбоље беседнике. Готово једногласно,награде су додељене следећим ученицима:

1.место је освојио Никола Шишић,ученик  IV3

2.место је освојио Матеја Лаловић, ученик  II3

3.место је освојила  Нађа   Галовић,ученица IV3

По мишљењу  публике, најбољи беседник овогодишњег такмичења је Нађа Галовић.

  Поред врло успешне изложбе фотографија,  исто вече су додељене и награде најбољим учесницима  конкурса. Тема изложбе је:Лепота ће спасити свет. Награде је уручила професорка ликовне културе,мр Александра Гордић. Прва награда је додељена Милици Томић  III1,друга Маши Думањић III2  и трећа- Ивани Јоксимовић III1.

Публика је ове хладне јануарске вечери, поред  лепо изговорене и написане речи, уживала и у фотографској визуелизацији лепоте, али и лепоти мелодија које  је дочарао школски оркестар. И како рече професорка отварајући изложбу: “Ове године, ученици су трагали за многоструким значењем лепоте,који се,верујем уткао у њихова млада бића и наставља да тамо живи“.

Све фотографије можете погледати на facebook страници школе.