ШКОЛСКОМ ЛИСТУ „ГИМНАЗИЈАЛАЦ“ ДОДЕЉЕНА ДРУГА НАГРАДАШКОЛСКОМ ЛИСТУ „ГИМНАЗИЈАЛАЦ“ ДОДЕЉЕНА ДРУГА НАГРАДА

На конкурсу за избор најбољих средњошколских часописа у школској 2021/2022.години, у огранизацији Друштва за српски језик и књижевност Србије и Задужбине „Милоша Црњанског“, новинарској секцији наше школе додељена је друга награда за часопис „Гимназијалац“.

„Гимназијалац“ је први пут објављен након реформисаног школства деведесетих година прошлог века. Нова Гимназија је почела да издаје свој лист на иницијативу тадашњег директора мр Миленка Шмакића. Лист се штампа на крају школске године. Задатак часописа је да прикаже живот школе, информише о школским активностима и културним дешавањима, али и да окупља креативне младе људе вичне перу.

Чланови новинарске секције су: Мина Лукић, Крстина Савић, Наталија Живковић, Николина Јовићевић, Андрија Лаловић, Ђорђе Полугић, Марта Весовић. 

Ментор: Марија Јеверичић, професор српског језика и књижевности, Ликовни уредник часописа: Александра Гордић, професор ликовне културе  Технички уредник часописа секције: Горан Мићовић, професор рачунарства и информатике