ШКОЛСКИ ЛИСТ “ГИМНАЗИЈАЛАЦ“ ОСВОЈИО НАГРАДУШКОЛСКИ ЛИСТ “ГИМНАЗИЈАЛАЦ“ ОСВОЈИО НАГРАДУ

Наш школски лист “Гимназијалац“на адекватан начин  је обележио тридесет година постојања.

Наиме, Друштво за српски језик и књижевност и Задужбина Милоша Црњанског, доделили су му ове године трећу награду  у категорији за најбољи средњошколски часопис у Србији. Награда је уручена уреднику листа Злати Ђукић, професору српског језика и књижевности, на Зимском републичком семинару у Београду, 7.фебруара 2020.године.

 Редакцију  награђеног броја „Гимназијалца“ сачињавали су следећи ученици: Алекса Јовановић (техничко уређење и припрема за штампу), Ивана Ђорђевић (насловна илустрација), Дарко Алексић, Михаило Боловић, Марко Петровић, Катарина Маричић, Анка Ивановић, Катарина Ковачевић и Марија Василијевић. У обликовању  часописа учествовала је и Гордана Варница,проф. физике.

„Гимназијалац“ је први пут објављен након реформисаног школства деведесетих година. Нова Гимназија је почела да издаје свој лист на иницијативу тадашњег директора мр Миленка Шмакића. Лист се обично штампа на крају школске године, по потреби и чешће. Задатак часописа је да информише о школским активностима и културним дешавањима, али и да окупља креативне младе људе вичне перу.