Science in School; The European journal for science teachersScience in School; The European journal for science teachers

,, Experiment Shares“су месечни онлајн састанци наставника из целог света током којих они деле омиљене експерименте који се могу извести у свим условима , у свакој учионици, приручним наставним средствима.

На састанцима се друже наставници из Канаде, Грчке, Италије, Румуније, Србије, Немачке, Ирске, Велике Британије, Бразила, Гане, САД, Француске, Португала, Бугарске, Албаније и Хрватске.

Циљ пројекта је охрабривање наставника да деле експерименте једни са другима, да их изводе у учионицама и охрабре своје ученике у сличним пројектним активностима.

Аутор радионица је Michael Gregory, професор физике у Ecole Jeannine Manuel Paris, који је недавно посетио нашу школу желећи да упозна ученике и наставнике који су учествовали у његовим пројектима.

Аутори чланка објављеног у Science in School  – The European journal for science teachers су Michael Gregory (Париз, Француска), Panagiotis Lazos (Атина, Грчка) и Гордана Варница (Пожега, Србија).

https://www.scienceinschool.org/article/2022/my-favourite-experiments/