Роботски телескоп – трећа награда на крагујевачком ФЕЛИКС-уРоботски телескоп – трећа награда на крагујевачком ФЕЛИКС-у

Ученици гимназије Свети Сава су у понедељак 3. фебруара узели учешће на првом такмичењу из физике, електронике и информатике у организацији Института за физику у Крагујевцу.

Поред пожешке гимназије, на овом такмичењу у изради пројектних задатака, под називом ФЕЛИКС, учествовале су гимназије и средње стручне школе из Крагујевца, Краљева, Ћуприје, Свилајнца, Ниша, Кладова, Новог Сада али и из Шапца и Ужица. На десетине ученика окупило се у циљу популаризације науке и излагања решења за задате пројектне задатке.
Нашу школу представљале су две екипе са пројектима:

Ветропарк:
                Марија Маринковић II-2
                Јана Тодоровић II-2
                Ментор: Гордана Варница

Роботски телескоп:
                Матија Петровић III-4
                Ђорђе Милићевић III-3
                Алекса Јовановић IV-4
                Ментор: Марија Браловић

Модели наших ученика наишли су на велико интересовање ученика из осталих школа, њихових наставника, али и професора са крагујевачког ПМФ-а и института за физику, што је резултирало да пројекат ,,Роботски телескоп“ и Матија Петровић, Ђорђе Милићевић и Алекса Јовановић освоје трећу награду на овој смотри радова младих научника.

Организациони тим ФЕЛИКС-а потрудио се да се у Крагујевцу осећамо пријатно као код куће, а истовремено нам пружио прилику да остваримо нове контакте и будућу сарадњу са ученицима и наставницима из других школа.

Неке од њих, у нашим гостима, видимо већ на предстојећем ГимФесту!