Прва награда на фестивалу Дај(т)е се на знањеПрва награда на фестивалу Дај(т)е се на знање

Ученици наше школе су у петак 29. новембра 2019. године посетили осми по реду фестивал науке у Првој крагујевачкој гимназији под називом Дај(т)е се на знање.

Полазак из Пожеге био је око 8h ујутру испред школе и на пут је кренуло 13 ученика са наставницом физике Маријом Браловић.

Ученике, чланове секције за примењену физику и електронику, који су узели учешће на овом фестивалу, чинили су: Андријана Вукомановић, Ђорђе Милићевић, Јелена Терзић, Милош Бркић, Лазар Јанковић, Алекса Перовић, Матија Петровић, Никола Штуловић, Михаило Боловић, Алекса Јовановић, Марко Мићић, Марко Петровић и Јована Полић.

Долазак у Крагујевац био је нешто после 10h где смо врло срдачно дочекани од стране Славице Марковић, директорке Прве крагујевачке гимназије  и Ненада Стевановића, управника Института за физику у Крагујевцу.

Након поставке модела и пројеката ученика наше школе, присуствовали смо свечаном отварању фестивала где су нам директорка гимназије, као и председник школске управе града Крагујевца пожелели добродошлицу и успешан фестивал.

На фестивалу је учествовало мноштво ученика из основних и средњих школа из наше земље, али и из Македоније и Словеније. Поред ученика, учествовали су и студенти са ПМФ-а и Факултета инжењерских наука у Крагујевцу.

Ученици наше школе показали су велики труд и знање свим гостима који су посетили наше штандове и приказали школу у најлепшем светлу својим експериментима, али и знањем уложеним у саму израду инструментације.

То је, претпостављамо, био само један од разлога да на затварању фестивала у 16h наша школа и тим који чине горе наведени ученици добију Прву награду на овом фестивалу од крагујевачког Института за физику коме се овом приликом још једном захваљујемо. Награда ће нашим ученицима дати додатни ветар у леђа и подстрек да буду још бољи у ономе што раде.

Назад смо кренули око пола шест поподне а долазак у Пожегу био је нешто после 19 часова.