Промотери социјалне инклузијеПромотери социјалне инклузије

Дана 25.12.2020.године реализована је радионица за ученике гимназије на тему социјалне инклузије.

Предавачи су били Дејан Стевановић, Јована Тешовић, Ђорђе Полугић, ученици Гимназије и Владимир Жунић ученик Техничке школе. Поменути ученици у улози вршњачких едукатора промосвисали су идеје превазилажења баријера ученика са инвалидитетом.

Радионица је настала као продукт пројекта ”Вршњачко менторство као подршка младима са хендикепом у инклузивном друштву”, а под покровитељством Министарства омладине и спорта. Наши вршњачки едукатори били су учесници семинара у Врњачкој Бањи од 14. до 16. новембра. На семинару су биле обрађене теме равноправности, самозаступања, као и самосталности и независности.

Радионици је присуствовао  Милош  Селаковић, члан Удржења студената са хендикепом. Он је истакао да је ово једна од ретких радионица које је успешно реализована  без посебних  консултација са менторима. Искористио је прилику да се захвали  предавачима као и учесницима ове  радионице.      

Учесници су  били  активни, оценили су да је радионица била занимљива , а и изразили су жељу да наставе сличне активности у нашој школи.

Надамо се да ће ова радионица оснажити, освестити и сензибилисати остале ученике за укључивање у сличне  друштвене активности  у локалној заједници и шире.