Предавање ,,Нега коже у служби здравља и лепоте“Предавање ,,Нега коже у служби здравља и лепоте“

У среду, 29.5.2019.године, у оквиру програма партнерства са родитељима, организовано је предавање ,,Нега коже у служби здравља и лепоте“.

У улози родитеља – едукатора нашла се г-ђа Мирјана Пантелић, mr ph. специјалиста индустријске фармације, која је у одељењу I-3 одржала презентацију о хигијени и нези коже. Било је то друго предавања на различите теме која ће родитељи  одржати у школи. Проширивањем нивоа сарадње са родитељима у васпитно-образовном процесу постиже се повезивање породичног и институционалног окружења. Оснаживањем родитељске компетенције веза ученик-наставник-родитељ се ојачава, ученици стичу осећај заједништва, поверења и  сигурности у модерном окружењу и изазовима које оно доноси.

Ученици су активно учествовали, постављали питања и дискутовали. Највеће интересовање је било за актуелни концепт „ anti – pollution“ неге коже, који представља тежњу ка очувању природне баријере коже, како кроз очување њене pH вредности, тако и кроз одржање њене микробиотске флоре коришћењем производа формулисаних на бази проверених састојака, брижљиво одабраних биљних екстраката  и есенција, биљних уља, природних витамина. Редовно чишћење коже, обавезно уклањање нечистоћа и остатака шминке, избегавање агресивних сапуна и препарата за негу биле су неке од препорука које су ученици добили. Нега младе коже склоне појави акни подразумева стручни надзор, стрпљење и правилан приступ.