Наши ученици учествовали у обележавању Светског дана детета 2017.Наши ученици учествовали у обележавању Светског дана детета 2017.

Поводом обележавања 20. новембра, Светског дана детета, у сали Народне скупштине у Београду одржана је Дечја седница обележавања Светског дана детета.

Циљ седнице био је промоција права на партиципацију деце и промоција вредности, механизама и мера заштите деце од насиља кроз партиципацију деце, односно промоција укључивања деце и стручне јавности у припрему новог стратешког оквира за заштиту деце од насиља. Организатор је била организације Пријатељи деце Србије а УНИЦЕФ канцеларија у Србији је подржала скуп кроз стручну и техничку помоћ и подршку.

На седници, деца су овом се обратила присутним народним посланицима, министрима у Влади Републике Србије, представницима Савета за права детета, канцеларије Заштитника грађана, канцеларије Поверенице за равноправност, Мреже организација за децу Србије и другим телима и институцијама који су задужени да свако дете у Србији буде сигурно, безбедно и заштићено од насиља.
Деца су кроз опонашање скупштинске процедуре представила резултате истраживања у коме су учествовала, постављла питања и давала предлоге одраслима и вршњацима како би деца била боље заштићена од насиља.

На седници су говорили и народни посланик Драгољуб Мићуновић, министарка Славица Ђукић Дејановић, министар Зоран Ђорђевић, помоћник министра просвете Весна Недељковић као и директор УНИЦЕФ канцеларија у Србији Michel Saint-Lot.

У раду седнице учествовали су и наши ученици
Тина Миловановић, Никола Лукић, Тамара Мајсторовић, Вања Саватијевић, Стефан Јовићевић и професор Иван Новаковић.