Наши ученици учествовали на конкурсу „Осмислите данас сутрашњи свет“Француски Институт у Србији објавио је конкурс ЛАМАП у оквиру програма „Рука у тесту“ сатемом: „Осмислите данас сутрашњи свет“.  Пројектни задатак је био да се изради макета, видео-репортажа или осмисли радионица која подразумева еколошко решење које би могло бити примењено у окружењу.

Наши ученици су  осмислили  идеју како да се школа заштити од поплаве. По цртежима Архимедовог вијка  може се направити пумпа у једној равни којом би се, из надошле реке, испумпавао вишак воде у споредни канал. Пумпе би могле бити постављене дуж већ постојећег бедема и почињале би са радом тек кад река достигне одређени ниво. Ово би обезбедило бар задржавање воде док се у школи и око ње не заштите опрема, наставна средства и архива.

Учесници овогодишњег конкурса су: Никола Јовићевић I-4,  Јована Перишић I-4, Никола Милосављевић III-3, Лука Марјановић III-3, Немања Кртинић III-3, Ђорђе Котарац III-1, Сара Крсмановић I-4 , Јовица Јовићевић III-3.