На изложби посвећеној Душку РадовићуНа изложби посвећеној Душку Радовићу

У понедељак, 8.10.2018.године, ученици I-2 одељења два часа српског језика и књижевности реализовали су у просторији Дома младих

у Пожеги где је Народна библиотека нашег града поставила изложбу посвећену лику и делу Душка Радовића. Ученици су кроз одговоре на унапред постављене истраживачке задатке имали прилику да говоре о занимљивостима из живота Душка Радовића, његовој дечјој поезији (темама, језику, стилу, хумору), емисији „Београде, добро јутро“, наводе и тумаче афоризме, анализирају текстове „Женских разговора“, говоре о преокрету и значају поезије овог песника која је допринела развоју модерне српске дечје књижевности . Такође, слушали су и снимак последње емисије „Београде, добро јутро“, снимак инерпретација песама и текстова из „Женских разговора“ извођених од стране познатих глумаца као и песму „Мило моје“, чији текст је написао Душко Радовић, у извођењу Бисере Велетанлић.
Овим путем се захваљујемо Народној библиотеци из Пожеге на одличној изложби и простору који је наш час учинио успешнијим и другачијим.