Матурант наше школе добитник НИС-ове стипендије.Матурант наше школе добитник НИС-ове стипендије.

У Београду је 24.јануара 2014. компанија НИС уручила уговоре о стипендирању.

Уговори су додељени ученицима завршних разреда средњих школа и студентима Рударско- Геолошког фалултета. Уговоре је потписао Дмитриј Фоменко, заменик генералног директора и директор Функције за организациона питања.

Ученици завршних разреда, њих 21 који похађају гимназије из Београда, Ужица, Пожаревца, Ниша, Ћуприје, Новог Сада, Крушевца, Пожеге, Крагујевца и Јагодине су добили стипендије на годину дана. Заузврат ће ученици редовно завршити разред, похађати курс руског језика и у складу са својим могућностима бити гост и предавач на будућим кампусима и сличним дешавањима које организује НИС.

Министар просвете Томислав Јовановић рекао је на свечаности у пословном центру НИС-у у Београду, да је свака помоћ и улагање у школство и просвету у Србији, где су тренутно релативно мала улагања, непроцењива.

„НИС иде корак испред, јер помаже високо образовање и развој науке у Србији. Доброчинство је у Србији традиционална врлина, коју је утемељио српски просветитељ Свети Сава. Улагање у младе је улагање у будућност. Захваљујем се компанијама које улажу у науку и образовање, посебно НИС-у који кроз посебан програм “Енергија знања” стимулише развој тих области и очекујем да ће се и остале компаније у Србији гледати на НИС и улагати у науку и школство“, рекао је министар.

Матурант наше школе, Огњен Станисављевић, један је од добитника НИС-ове стипендије.

Стипендија је награда за вишегодишње високе резултате из физике, хемије и математике, али и мотивација за будући рад.

Фотографије преузете са https://www.facebook.com/NaftnaIndustrijaSrbije