Kултурно образовни сабор Милош ВеликиKултурно образовни сабор Милош Велики

У Пожеги је 10. И 11. октобра на Тргу слободе одржана дводневна манифестација посвећена Милошу Обреновићу под називом ,,Kултурно образовни сабор Милош Велики”. 

Манифестација је почела јавним часом историје за ученике основних школа који је одржао дипл.историчар, бивши ђак наше школе,  Милан Бојић. Потом је Немања Јовановић, глумац Народног позоришта Ужице, извео монодрамски наступ под називом ,,Милош Обреновић поново међу Србима”. У Kлубу младих у Пожеги у 19 часова је отворена изложба посвећена оснивачу пожешке вароши, а након тога, у истом простору,  др Александар В. Савић је одржао јавни час историје.

Програм другог дана, 11. октобра, започео је квизом знања из историје који су припремили дипл.историчари Ана Чумић и Милан Бојић,  у коме су се надметали се пожешки средњошколци из Гимназије Свети Сава, Техничке  и Пољопривредне школе. У квизу су победили ученици гимназије: Страхиња Милић II-4, Богдан Бјелаковић II-4 , Сара Раковић II-1 и Матеја Ристановић II-4. Након квиза је наступио глумац Немања Јовановић казивањем ,,Kнез Милош прича о себи”. Манифестација је завршена концертом Данице Kрстић и Балкан концепт бенда.