Израда писане верзије научног радаИзрада писане верзије научног рада

У суботу, 24. 02. 2024. године, на Агрономском факултету у Чачку одржано је предавање „Израда писане верзије научног рада” за све полазнике РЦТ Чачак.

Ученици средњих школа из Чачка и суседних општина имали су прилику да стекну основна знања из дате теме у времену од 12.00 до 14.00 часова.

            Постојање различитих техника и методологија писања научних и стручних радова, нарочито код најмлађих истраживача, врло често може изазвати одређене недоумице и  довести до губљења мотивације и расипања креативности, а у крајњем и до одустајања управо због недостатка вештине писања рада. 

            Ученицима основних и средњих школа, пружене су основне информације о писаној научној речи. Упознали су се са структуром научног рада, значајем сегмената и зашто је текст рада организационо по сегментима неопходно испоштовати. Како се развијала током протеклих векова, коме је  била доступна и шта представља данас.

На примеру једног научног проблема дискутовало се и о дефинисaњу истраживања, потенцијалним могућностима истраживања и израде научног рада.

Предавање је одржала професор др Снежана Танасковић, редовни професот Агрономског факултета у Чачку, а присуствовали су наши ученици:

1. Алекса Лучић

2. Николина Марковић

3. Јована Лазаревић

3.  Анђелија Kијачић

( ментор проф. српског језика и књижевности, Марија Јеверичић)

1. Милош Јакшић

2. Ива Стојадиновић

3. Урош Васиљевић

(ментор проф.математике, Весна Девеџић)