Информације о пријави за полагање испита за упис у специјализована одељењаИнформације о пријави за полагање испита за упис у специјализована одељења

Поштовани родитељи и ученици, Обавештавамо Вас да ће у  периоду од 12. до 15. априла 2021. године, родитељи односно други законски заступници моћи да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјалозована одељења гимназија електронским путем на порталу Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs).

Сви који не искористе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирном облику моћи ће да поднесу 15. и 16 априла 2021. године у школи.

У складу са Конкурсом за упис ученика у први разред средње школе у 2021/22. години, коју расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, пријемни испит за ове школе биће реализован у средњим школама од 7. до 16. маја 2021. године. Родитељи, односно други законски заступници моћи ће први пут онлајн да остваре увид у резултате испита.

На порталу Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs) 11. јула 2021. године  родитељи, односно други законски заступници моћи ће да остваре увид у листу распоређених школа по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

Напомињемо и да ће ове школске године, упис у средњу школу, обављати путем овог портала без подношења документације у папирном облику.