Гостовање у Шареници РТСГостовање у Шареници РТС

У петак, 4.9.2019. године, ученици гимназије ,,Свети Сава“ имали су прилику да посете РТС и присуствују снимању емисије ,,Шареница“.

Емисија је колажног типа која се емитује суботом и недељом на РТС 1 од 9 до 11 сати. Водитељи су Ана Бабић и Слободан Шаренац.

 У емисији су, поред Туристичке организације из Пожеге, представљени многи гости и њихове делатности, предузећа, али и кулинарство, неговање културе нашег краја, чување традиције.

Међу најинтересантнијим гостима су били управо наши ученици. Матурант школе, Никола Шишић, костимиран у Кнеза Милоша Обреновића, казивао је о настанку варошице. Ученице Наша Галовић, Тамара Николић, Јована Тадић и Христина Милачић говориле су о манифестацији Гимфест која се више од једне деценије одржава у нашој школи и која је увршћена у туристичку понуду града. Била је то прилика да се покаже традиција израде прототипова машина из античког доба – еолипила, Херонових оргуља  али и perpetuum –mobila.

Емисију су допунили чланови фолклорног клуба, такође наши ученици Вељко Миловановић, Анђеллина Михаиловић, Душан Вучићевић, Теодора Кораћ, Павле Милованчевић, Милица Митровић, Раде Вучићевић, Дејан Филиповић, Марија Дуњић, Николина Дрндаревић, Јована Лађевац.

Снимак емисије можете видети ОВДЕ