Гимкрос 2015Гимкрос 2015

Одржан је први Гимкрос.

На дугој листи ваннаставних активности које организује Ученички парламент Гимназије заједно са Наставничким већем, од маја 2015. године налази се и Гимкрос, који од сада, поред Гимспорта уноси и подржава спортски и такмичарски дух гимназијалаца.
Финалу које се одржало 14. маја претходило је квалификационо такмичење одржано два дана раније у коме су учествовала по два најбржа дечака и две најбрже девојчице из сваког одељења. У том делу такмичења, ученици 1. и 2. године одвојено су се надметали од ученика 3. и 4. године, да би се по 5 најбржих из обе групе пласирало у финале.
У трци на 800м, најбоље се показала Ана Боловић (II4), иза које одмах следе Сара Илић (I1) и Јована Николић (III3) освојивши 2. и 3. место.
Први у конкуренцији дечака (1200м) био је Милан Пајовић (II3), други Младен Марковић (II4), а трећи Душан Танасковић (IV3). Награде је уручио професор Милош Лучић, а победници су дочекани бурним аплаузом.
Гимназијалци који се нису такмичили су имали прилику да испрате обе финалне трке, за време којих су навијали и подржавали своје фаворите.