Гимфест 11Гимфест 11

У недељу, 24. марта 2019. биће одржан Гимфест – фестивал науке и уметности.

ГИМФЕСТ 11

Овогодишњи „Гимфест“ трудиће се да оправда поверење стечено у протеклих десет година. На сцену су ступиле нове генерације, али је идеја остала иста – промовисати науку и уметност. Овај фестивал располаже са више од 20 поставки којима координирају наши ученици.

Организација :

Организациони тим фестивала вредно ради неколико месеци уназад за 11. по реду „Гимфест“. Налазе спонзоре, набављају материјал, шаљу писма медијима како би што већи број људи чуо за фестивал. Наравно, све уз подршку Гимназије “Свети Сава” и професора који нам помажу у реализацији овог пројекта.

О фестивалу

„Гимфест“ је фестивал науке и уметности Гимназије „Свети Сава“ из Пожеге. Настао је 2009. године уз подршку Министарства омладине и спорта и Европског покрета у Србији, а по угледу на сличне фестивале науке (првенствено Фестивал науке у Београду), са циљем популаризације науке и уметности. Наша школа је два пута, поред Гимназије „Светозар Марковић“ из Ниша, била једина гимназија која је наступала на београдском Фестивалу науке. Пре две године смо, захваљујући огромном труду и залагању који смо уложили гостујући на Фестивалу науке у Београду, проглашени за најбоље комуникаторе науке у Србији.
Први „Гимфест“ одржан је 1. марта 2009. године и посетило га је око 600 људи, што је, за малу средину каква је Пожега, значајан број. Нашим суграђанима је тада наука први пут представљена на један атрактиван начин, што је изазвало опште одушевљење и чињеницу да је други „Гимфест“, одржан 26. фебруара 2010. године, посетило око 2000 људи. Овај својеврсни вашар знања испратили су челници медијске сцене у Србији – „Политика“, „Вечерње новости“, „Данас”, „Пресс“, РТС, Б92, као и већина телевизијских и радио станица Златиборског округа.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]