Eolipile – филм о Гимфесту на конкурсу ФИЛМићEolipile – филм о Гимфесту на конкурсу ФИЛМић

ФИЛМић је смотра кратког ђачког филма у календару такмичења и смотри Министарства просвете и науке а наши ученици су наступили са филмом Eolipile.

Циљ смотре је да се промовише активна улога ученика у креирању медијских материјала и популарише овај вид дигиталне писмености у школи кроз сарадњу ученика са наставником-ментором на изради пројеката. Ученици основних и средњих школа, у тимовима од 3 ученика, учествују у смотри осмишљавањем сценарија, снимањем видео записа и његовом обрадом у Windows Movie Maker-у.
На завршној манифестацији смотре која ће се одржати у јуну аутори филмића ће имати прилику да их представе и потврде аутентичност израде.
Нашу овогодишњу екипу су чинили: Анита Јовичић, Јована Аврамовић, Матија Глушчевић и Љубица Дрндаревић који су, инспирисани Гимфест-ом, направили филм ,,Еолипиле“ .
Филм треба да покаже да Гимфест није само манифестација која се одржава у нашој школи, већ дух који током целе године у њој борави, а свој врхунац достиже на дан самог фестивала. Eolipile својим непрекидним окретањем симболизује константно присуство тог креативног духа.

Линк ка страници смотре: Смотра кратког ђачког филма

Погледајте филм