Додела награда у Народној библиотеци „Радоје Домановић“ из Лесковца<strong>Додела награда у Народној библиотеци „Радоје Домановић“ из Лесковца</strong>

    У Читаоници Народне библиотеке „Радоје Домановић” у Лесковцу одржана је додела награда најуспешнијим ученицима који су учествовали на конкурсима (литерарни, ликовни и видео конкурс (трејлер) о омиљеној књизи “Љубав ме покреће”) у оквиру 4. Фестивала дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“.

  Ова традиционална манифестација подржава и негује дечје стваралаштво, културу, њихова знања и вештине и, истовремено, указује на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у културно-образовном подстицању најмлађих.

Фестивал је ове године окупио око хиљаду деце и младих из Србије, Црне Горе и Босне Херцеговине, Републике Српске.

  Андријана Ђурић, Ивана Стојић, Моника Меић, Анита Никитовић, Крстина Савић и Павле Милованчевић, ученици наше школе, заслужили су друго место у категорији најбољег трејлера.

   Након доделе награда ученици  су се упознали са савременом технологијом коју Библиотека примењује у свом раду, као и са знаменитостима града Лесковца. Имали су прилику да посете и Народни музеј, Градску кућа, Саборну цркву и Цркву Оџаклију слушајући предавања стручног водича.  

  Захваљујемо се Народној библиотеци „Радоје Домановић“ из Лесковца  на свечаној додели награда и упознавању знаменитости града Лесковца.