Центар за таленте позива на сарадњу у школској  2022/23. годиниЦентар за таленте позива на сарадњу у школској  2022/23. години

И за време пандемије, школа је сарађивала са центрима за таленте путем Zoom-a и осталих платформи. Током протекле школске године  поново је успостављена непосредна сарадња са Регионалним Центром за таленте Чачак, установом која пружа подршку талентованим ученицима.

Школа је потписник меморандума о сарадњи. Наиме, ученице Јована Максимовић IV2 и Наталија Чоловић IV3  су, током претходне године, радиле тему из физике ,,Фотонске интеракције са материјом у процесу креирања медицинске слике”. Ментор је била доц. др  Ковиљка Станковић  са Катедре за микроелектронику и техничку физику ЕТФ Београд

Регионални Центар за таленте Чачак је отпочео нови циклус за 2022/23.годину.

Ове године чак 53 ученика школе се пријавило за похађање програма из различитих дисциплина.

 Пријаве трају до 5.октобра и могу се послати директно на мејл адресу talentica@ftn.kg.ac.rs. где се ученици могу прикључити некој од менторских група из следећих области:

1.Математика

2.Српски језик

3.Књижевност

4.Физика

5.Хемија

6.Географија

7.Информатика

8.Биологија

9.Енглески језик

10. Историја

11. Заштита животне средине

12. Техника и технологија ( само за ОШ)

13. Психологија (само за СШ)

14. Мехатроника(само за СШ)

Регионални Центар за таленте има седиште на Агрономском факултету, а лице за контакт са школама  је стручни сарадник Данијела Бугарчић. Више о раду центра на  talentica.edu.rs.